roma-astra

Roma – Astra

29.09.2016 Четвъртък 22:05 Рома – Астра

Ето че дойде време за нови срещи в турнира Лига Европа. Днес ще ви представим мач от група Е в надпреварата.

Римските вълци трябваше да се задоволят с участие във втория по престиж турнир, след като отпаднаха от Порто в пресявките за Шампионската лига. За тях това ще е първо участие в груповата фаза на Лига Европа от сезон 2009-2010 насам. В групата са още Виктория Пилзен и Аустрия Виена. Домакините днес редуват победи вкъщи с издънки като гост в домашното първенство. Мечтите им за титла от калчото изглеждат илюзорни след само 6 кръга. След като спечелиха точка в първия си мач в Европа срещу Пилзен, победата за тях е задължителна в този мач.

Гостите от Румъния пишат своята футболна история в последните години. След като през 2012 се преместиха в град Гюргево, който се намира от другата страна на река Дунав спрямо Русе, започна и най-успешната им серия. Тя достигна своя връх през изминалият сезон, в който те станаха шампиони на северната ни съседка. Не успяха да се класират в Шампионска лига, но поднесоха изненадата, отстранявайки Уест Хям в плейофа за влизане в Лига Европа.

Рома е откровен фаворит за спечелването на срещата. Очакваме и гостите от Астра да отбележат гол. За кратката си история в европейските турнири те не са отбелязвали гол само в 5 от общо 27 мача. Домакините пък рядко опазват вратата си суха от началото на сезона. Прогнозата е да видим над 2,5 гола, както и двата отбора да отбележат.

Прогноза – Над 2,5 гола общо и двата отбора да отбележат @ 2,3

Оценка 7/10